Телефон за поръчки: 0893 36 38 58

Паразитите I част


ПАРАЗИТИТЕ

Проблемът с паразитните заболявания е много остър в световен мащаб. За съжаление, лекарите рядко повдигат тази тема, макар тя да е една от най-важните в медицината. Защото паразити е имало, има и ще има - и те също, както всяко живо същество, се борят за своя живот.
Медикаментозните средства (обичайните химически лекарства) не могат да се справят с тях, защото паразитите мутират и могат да поразяват всички тъкани о органи в човешкия организъм. Ето защо е важна не само екологията на Земята, но и вътрешната екология на човешкия организъм. Ако имунитетът е отслабен, тогава паразитите се чувстват комфортно в него. Колкото имунитетът е по-нисък, толкова повече паразити са способни да живеят в такъв организъм.
Практически във всеки дом има основа и за гъбични, и за вирусни, и за паразитни заболявания.
Колкото повече човек се старае да прилага химически медикаментозни средства, толкова паразитите стават все по-силни и организирани. Организмът отслабва, всички органи и системи в него страдат. Химическото медикаментозно лечение не помага или помага само временно. След това паразитното заболяване се завръща и всичко започва отначало.
Причината се крие в паразитната инфекция.
Клиничните анализи са далеч от всякаква достоверност. При тях тя е не повече от 10%, затова често се създава лъжливото впечатление, че в организма няма паразити. А всъщност съществуват несъзрели полово паразитни форми, обикновено във вид на личинки - което води до различни проблеми със здравето. Особено важно е да се наблюдава здравословното състояние на децата, за да бъдат предпазени от паразитна инфекция. Ето защо трябва да се обръща внимание на различните симптоми и да не се успокояваме, ако изследванията показват "липса" на паразити в организма. Твърде често ситуацията далеч не е толкова безрискова, колкото може да показват анализите.
Паразитите представляват организми, които се хранят за сметка на друг организъм и временно или постоянно пребивават върху повърхността му или вътре в него. Паразитите изсмукват най-ценните хранителни вещества от гостоприемника. Практически всички паразити са много плодовити и издръжливи, ето защо борбата срещу тях е много трудна. Но ако човек се предпазва грамотно от тях, ще постигне следното:
- ще обезопаси своя организъм;
- ще се предпази от много заболявания, причина за които са паразитите;
- ще удължи живота си.
Човек може да се предпази от заразяване с паразити само по един-единствен начин: като укрепи собственият си имунитет.
И тук възниква логичният въпрос: а защо трябва да се подсилва имунитетът? Какво се случва с имунната система и защо въобще имунитетът отслабва?
Проблемът е в това, че върху състоянието на имунната система въздействат определени фактори:
- състояние на околната среда;
- неправилно хранене (липсата на необходимото количество хранителни вещества);
- некачествено хранене (вредните добавки в хранителните продукти, чрез които се увеличава срокът им на годност и се подобрява външният им вид);
- вода от водопроводната система;
- заседналият начин на живот;
- вредни навици (тютюнопушене, консумация на алкохол);
- стрес;
- електромагнитни лъчения.
Природата на човешкия организъм е такава, че ако той не бъде наблюдаван и не се извършва необходимата имунна профилактика, в него се завъждат паразити, които започват да изсмукват хранителните му вещества и енергия. И ако за тях съществуват подходящи условия, те се размножават и развиват.
Паразитите живеят навсякъде - във въздуха, водата и на земята. Ето защо вариантите за заразяване са много - понеже хората ходят по земята, пият водата, дишат въздуха. Зеленчуците и плодовете също са преносители на паразити. Освен това, множество паразити се съдържат в месото и рибата.

Заразяването с паразити може да стане чрез контакти:
- ръкостискане;
- докосване до най-различни предмети на обществени места: ескалатори, дръжки в автобуси и трамваи, пари, в басейни, чрез ухапвания от комари, по полов път, чрез предаване от майката на бебето.
Признаци на заразяване с паразити може да бъдат:
- гадене;
- световъртеж;
- изпотяване;
- сърбеж;
- болки в областта на корема;
- запек или диария;
- куркане на червата;
- чувство за тежест в корема;
- газове, подуване на корема;
- парене в хранопровода;
- болки в ставите;
- болки в мускулите;
- задух;
- изстиване на ръцете и краката;
- суха кожа;
- лошо самочувствие без видими причини;
- лесно уморяемост;
- раздразнителност;
- апатия;
- депресия;
- затлъстяване;
- понижен имунитет;
- неспокоен сън;
- гъбични поражения по кожата;
- продължителен запек;
- слюноотделяне;
- сърбеж в ануса.

Антипаразитната програма "Хелмостоп" е задължителна при:
- гинекологични заболявания;
- варикозно разширяване на вените;
- чести простудни заболявания;
- захарен диабет;
- алергии;
- онкологични проблеми.
Паразитите увреждат:
- сърдечно-съдовата система;
- стомашно-чревния тракт;
- пикочо-половата система;
- опорно-двигателната система;
- дихателната система;
- ендокринната система
- нервната система.
Човек не може да се застрахова срещу проникването на паразити в организма си - но може да държи ситуацията под контрол. От паразитна инфекция може да ни защити само нашият собствен имунитет, нищо друго.
Следователно, нашата задача се състои в това, да подпомагаме имунната си система в условията на агресивната среда, която постоянно ни обкръжава и да поддържаме организма си чист.
Паразитите, така или иначе, ще попадат в нашия организъм, пътищата за проникването им са много. Но ако сме успели да изградим добра имунна защита, тя няма да им позволи да останат за продължително време и ще ги изхвърли навън от организма.
Как се приспособяват паразитите и какво правят, за да измамят имунната система?
Паразитите се обкръжават с капсула, която се формира или от човешките тъкани, или от собствено вещество. Тези капсули са здрави и химически устойчиви, затова имунната система на човека не е в състояние да ги разруши самостоятелно.
По тази причина трябва да й се помага, като се използва анти-паразитната програма "Хелмостоп".
За да измамят имунитета, някои паразити избират тъкани, които са най-добре защитени от възпалителни реакции - например, гръбначния мозък. Паразитите са придобили способност да се покриват с вещество, което не се разпознава от имунната защита.
Чревните паразити притежават способността да произвеждат инхибитори на ферменти, които ги защитават от храносмилателните ферменти на човешкия организъм.
Паразитите в стомашно-чревния тракт живеят в безкислородна среда (дишат анаеробно), тоест, нямат нужда от кислород. Хранят се за сметка на гликолизата (разпада на въглеводородите). Ето защо консумацията на чисти въглеводороди (захар, бонбони, пасти, торти и т. н.) означава, че директно ги захранваме.
Паразитите разполагат с приспособления, чрез които се задържат вътре в организма на човека - това са смукалца, кукички и т. н. Те са твърде плодовити. Основната част от хранителните вещества, които са им необходими за размножаване, изсмукват от човека.
Скоростта на размножаване при различните паразити е различна. Говеждата тения формира до 600 милиона яйца годишно. Аскаридите - до 250 хил. яйца ежедневно. Шистозомите - от 200 до 3500 яйца на денонощие. Самката на острицата отлага до 17 хил. яйца. Широката панделка (междинен гостоприемник при нея са рибите) във външна среда отделя над 2 милиона яйца с изпражненията си. Свинската тения съдържа от 30 до 50 хиляди яйца във всеки свой прешлен, а прешлените й достигат хиляди. В 20 грама котешки фекалии се съдържат до 20 милиона токсоплазми. При трихинелата смъртоносната доза за човека са 5 личинки на 1 кг телесна маса на гостоприемника. При това количеството изядено заразено месо може да е само няколко грама!
Чрез своето активно размножаване и жизнената си дейност:
- паразитите потискат имунитета на човешкия организъм и са причина за различни заболявания - от хемороиди до онкологични;
- паразитите нарушават дейността на всички органи и системи на човешкия организъм;
- паразитите водят до проблеми във функционирането на нервната система и до тежки психически отклонения;
- паразитите определят поведението на човека, като формират негативни навици;
- паразитите отнемат всички най-ценни хранителни вещества, за да подсигурят собственото си потомство. Ако не се съпротивляваме на жизнената им дейност, опустошаваме и разрушаваме самите себе си, като създаваме благоприятни условия за паразитите в организма ни - а това означава увреждане на собствения ни генофонд.
Когато не мисли за вредата от паразитите и не предприема нищо за прочистване на организма си, човек показва, че не се грижи нито за себе си, нито за своето потомство.
Пътищата за проникване на паразитите в човешкия организъм са много. На практика тази опасност ни дебне навсякъде и по всяко време.
За съжаление, клиничните изследвания са далеч от достоверността и не могат да гарантират, че ако не са открили паразити у даден човек, неговият организъм наистина е чист. Най-сигурният анализ е изследването на капка кръв под микроскоп (хемосканиране).
Също така, наличието на паразити може да се определи по външния вид на човека.
Жизнената дейност на паразитите в организма води до различни заболявания. Обикновено усилията на лекарите са насочват именно към болестта, като оставят без внимание нейната причина, тоест, паразитите. Паразитозата обаче формира различни други заболявания, което именно заблуждава медиците.

Знаете ли нещо за глистите? Повечето хора са напълно неосведомени по въпроса за опасностите от хелминтите (паразитите). А в същото време 80% от хроничните и онкологични заболявания са предизвикани именно от тях. Паразитозите се маскират като най-различни други болести и неразположения.
Например, астмата често има паразитна природа, като причина за заболяването в тези случаи е чернодробният метил.
Стомашно-чревният тракт на онкологично-болните е препълнен със сухи екскрементални маси, което е подходяща среда за глисти.
Екземата и псориазисът се развиват от недостиг на силиций, тъй като паразитите го използват за своята жизнена дейност.
Най-простите едноклетъчни паразити увреждат децата още в утробата на майката и за борба срещу тях не може да се използват нито антибиотици, нито облъчване или операции.
Причина за запек може да бъде обилна глистна инвазия, която запушва общите жлъчни и чревни пътища, а това води до рядко и трудно облекчаване.
Диария. Паразитите произвеждат хормоноподобни вещества, които причиняват загуба на натрий и хлориди, а това води до чести и редки изпражнения. Симптомите във вид на стомашно разстройство при паразитна инфекция са функция от дейността на паразита - а не опит на организма да се избави от присъстващата в него инфекция или при неправилно хранене.
Болки в ставите и мускулите. Паразитите могат да се придвижват в организма, като си търсят по-удобни места - например, в ставната течност и мускулите. Когато попаднат там, човек изпитва болка, за която често се смята, че е последица от артрит. Симптоми като болки и възпаления в ставите и мускулите също са резултат от травми на тъканите, причинени от някои паразити, или пък представляват имунна реакция на организма спрямо тяхното присъствие.
Алергия. Паразитите могат да дразнят, а понякога и да пробиват обвивката на червата. Това е възможно да активизира имунна реакция на организма във вид на производство на повишени дози еозинофили - един от типовете защитни клетки на организма. Еозинофилите са в състояние да възпаляват тъканите на организма, което води до алергични реакции. Паразитите предизвикват повишено производство на имуноглобулин Е в организма.
Кожни проблеми. Чревните паразити може да предизвикат копривна треска (уртикария), акне, екземи и други кожни реакции. Симптоми като язви по кожата, тупори, папиломи и дерматити може да бъдат резултат от наличието на най-прости микроорганизми.
Анемия. Някои видове чревни глисти се прилепват към лигавицата на чревния тракт и изсмукват хранителни вещества от там. Ако са в голямо количество, е възможно да се получи голяма загуба на кръв, което води до недостатък на желязо (анемия). Анемията се предизвиква от трихомони и други паразити, които се хранят с кръвните клетки.
Трихомоите може да се хранят със сперматозоиди, което причинява импотентност.
Грануломи. Грануломите представляват туморообразни маси, които обвиват разрушените яйца на паразитите. Най-често се образуват по стените на дебелото и правото черво, но също така може и в белите дробове, черния дроб, коремната стена, в матката.
Нарушен сън.
Честото събуждане посред нощ, особено между 02 ч. и 03 ч., може да е симптом, предизвикан от опити на организма за се избави от токсични вещества чрез черния дроб.
Една от причините за хемороидите е развитие на паразити (острици) под лигавицата на правото черво.
Хронична умора.
Симптомите на хронична умора може да бъдат предизвикани от паразити, които причиняват анемия и интоксикация, още и недостиг на хранителни вещества поради лошото всмукване на белтъчините, въглеводородите, мазнините и особено на витамините А и В12.
Имунни нарушения.
Паразитите отслабват имунната система, намаляват отделянето на имуноглобулин А. Тяхното наличие постоянно стимулира реакцията на системата и с времето може да отслаби жизнено важен механизъм, като отвори път за проникване в организма на бактериални и вирусни инфекции.
Разсеяната склероза е заболяване на гръбначния и главния мозък.
Предизвиква се от трематоди, които достигат до мозъчните тъкани и се размножават там. Във всички случаи на склероза са открити бактерии шигела, които попадат в организма от млечните продукти. Шигелата предизвиква такива симптоми като раздразнителност и депресия - чести явления при разсеяната склероза. Шигелите отделят вещества, които са токсични за главния и гръбначния мозък. Избавянето от бактериите води до бързо подобряване.
Защо паразитите проникват в гръбначния и главния мозък? Такива разтворители като ксиленът и толуолът се натрупват в мозъка и ги притеглят. Това са промишлени разтворители, които се добавят в газираните напитки, сметаните и други подобни продукти.

Паразитите заблуждават лекарите, като предизвикват различни заболявания, понеже медиците обикновено действат машинално - констатират симптомите на дадена болест и назначават съответното лечение. Но малцина от тях търсят причината й, защото просто не ги учат на това. Обикновено ги приучават да действат по една и съща схема - да премахват симптомите. Само онези лекари, които мислят по-мащабно, разбират, че всяко заболяване си има причина и тя е биологична -  паразитите.
За съжаление такива лекари са били, са и ще бъдат малцинство.
Повечето лекари не изясняват причините за заболяванията, а и не ги търсят по една много елементарна причина: за това не им се плаща. Те установяват симптомите, изписват лекарства и оставят пациента да се лекува. Но рядко ги вълнува какво ще се случи по-нататък с този пациент. Именно затова болестите, започнали поради наличието на паразити, при някого преминават в заболявания на сърдечно-съдовата система, при друг - на костно-ставната, а при трети - на дихателната. Всеки човек си има своите рискови зони.
Всички заболявания започват по причина на паразитите, защото е факт, че паразитозата е социално явление. Няма човек, при когото да не се наблюдават паразити. Въпросът е само какви са те и колко?
При каквито и да било проблеми със здравето е важно да извърши анти-паразитно прочистване, като един вариантите за такова прочистване е програмата "Хелмостоп". Тя преставлява не единствено и само прочистване - но оказва активна помощ на всички органи и системи в нашия организъм. Ако в тези органи и системи (стомашно-чревен тракт, черен дроб, жлъчен мехур, имунна система, храносмилателна система) започнат да се наблюдават отклонения, ще се стигне до проблеми, които водят до нарушения в цялостната система на организма. Така или иначе, известно е, че всичко в човешкия организъм е взаимно свързано.

При бременност
Най-простите, едноклетъчни паразити увреждат децата още в утробата на майката и за борба с тях не може да се използват нито антибиотици, нито облъчване или операции - затова за бременността е необходима подготовка.
В какво се състои опасността от паразити по време на бременност и след раждането на детето, и защо е необходима подготовка?
Последиците от чревната фаза на развитието на аскаридите са особено опасни за бъдещите майки. Личинките на аскаридите проникват през плацентата и се настаняват в тялото на плода там, където им позволява генетиката на бебето.
Ако това е мозъкът, младата майка ще има трудно раждане с разкъсвания, а след това й предстои доста ходене по детски лекари.
Ако са белите дробове, още от бебешка възраст започват безкрани остри респираторни заболявания, бронхити, пневмонии, които практически не се поддават на лечение с антибиотици.
Ако в жилището има котка, анти-паразитната програма е задължителна и за членовете на семейството, а домашните животни трябва да се подлагат на глистогонна терапия 3 пъти годишно. Цистите на простите паразити от вида кокцидии, попадайки в организма, поразяват различните типове клетки - но главно в централната нервна система и мускулите. Размножаването вътре в клетките продължава, докато клетката се разкъса поради изобилието на микроби - и тогава те започват да проникват в съседните клетки. Така бъдещата майка и детето биват подложени на опасност. Особено опасна по време на бременността е токсоплазмозата.
При токсоплазмозата се наблюдава гибел на плода в утробата на майката, смърт на новороденото в резултат на обща инфекция, а при оцелелите деца - поражения на нервната система, очите и други органи.
Според наблюденията на доктор Фулър Тори от Медицинския изследователски институт "Стенли", съществува връзка между заразяването с токсоплазмоза и развитието на шизофрения. Известно е, че паразитът често уврежда астроцитите - клетките, които обкръжават и поддържат невроните. Същите симптоми се наблюдават и при шизофрения. Освен това, статистиката сочи, че бременните жени, при които се наблюдава значително ниво на анти-тела против токсоплазмите, най-често раждат жени, предразположени към шизофрения.
Какво да се прави, ако бъдещата майка не се е подготвила за бременността и при нея е открита токсоплазмоза?
Необходимо е да премине следващия курс:
- "Максфайбър бери" - 1 чаена лъжичка сутрин на гладно;
- Диг-актив" - 1 капсула дневно по време на или след хранене;
- "Формула баланс-плюс" - по 1 капсула 2 пъти дневно по време на или след хранене.
Поколението на заразени родители живее 10-15 години по-кратко от нормалното.
Световната здравна организация определи проблема на глистните инвазии на 3-то място след СПИН и онкологичните заболявания.
Днес грамотните лекари в един глас твърдят, че над 80% от заболяванията са причинени от наличието на паразитни форми на живот в човешкия организъм. Или непосредствено от тях - или пък патологията в тъканите или органите на болния е възникнала в резултат от отравяне с токсини, които тези паразити отделят в околното пространство. Тоест, фактически основата на основите за всички болести - това е отравянето на организма с токсини от паразитите, които живеят вътре в нас.
Родители, бъдещи майки, подготвяйте се за бременността!
Здравословният начин на живот без предварителна подготовка за бременността не спасява, ако в организма вече е  налице паразитна инфекция!
Може човек да се храни правилно, да бъде физически активен, да изпълнява всички необходими препоръки - но ако в организма му има паразити, бъдещото дете е подложено на риск. Само подготвеният за бременността организъм на бъдещата майка може да бъде надеждна защита за формиращото се дете.
За да се създаде сигурна защита, е необходима сериозна подготовка за бременността от страна на бъдещата майка. Ако вашата цел е да намерите най-сигурният път към раждането на здраво дете, опитайте се да приведете в ред своя организъм и по този начин да създадете оптимални условия за зачатието и развитието на бебето.
Учените създадоха специалната програма "Хелмостоп", която в организма изпълнява функцията за генерално прочистване, като извършва сериозна подготовка за важното събитие: раждането на здраво дете.
Тази програма е разчетена за постепенно и цялостно прочистване на целия организъм. Ето защо освобождаването от шлаки и паразитни инфекции става етап по етап, започвайки с такива органи като червата, черния дроб, жлъчкоизвеждащите пътища, бъбреците - и се завърши с всяка клетка.
Резултатът е, че се възстановява нормалното ниво на хормоните, което означава, че се повишава репродуктивната функция и способността за зачеване на здраво дете. Освен това, в такава чистичка и уютна "къщичка" на вашата рожба ще й бъде комфортно да живее в продължение на 9 месеца.
Необходимостта от толкова старателна подготовка за бременността е предизвикана от следните фактори.
През последните 100 години човекът премина от изцяло натурални хранителни продукти към такива, които са отгледани под въздействието на многобройни изкуствени торове и хормонални стимулатори на растежа - дори се стигна до употреба на генномодифицирана храна. Но за толкова кратко време нашите прочистващи системи не са се приспособили към увеличения приток на вредни вещества. Това води до постепенно "запълване" на организма с шлаки и нарушения във функциите на много органи.
Инфекциите, предавани по полов път, също са "бомби със забавено действие". Дълги години жената може и да не подозира за наличието им, но те "тлеят", нанасяйки огромни вреди на женския организъм (непроходимост на маточните търби, кисти на яйчниците, рак на шийката на матката). При настъпването на бременност болестите излизат наяве, като предизвикват вътрешноутробни инфекции на плода. От друга страна, в резултат на тези "тихи" инфекции, в половите органи на жената се натрупват отпадъчни продукти от жизнената дейност на микроорганизмите.
Стресът. Понеже основният контрол върху жизнената дейност на човешкия организъм се извършва от нервната система, бъдещата майка трябва да се подготви и за това. Ако човек се намира в продължителен стрес или депресия, кората на надбъбречната жлеза въвежда в кръвта излишно количество кортикостероидни хормони, което неизбежно влияе върху организма.
Понеже новороденото дете е част от своите родители, неговите болести са продължение на тяхното разклатено здраве. Когато наближи да станете родители, подгответе и своя организъм за това сериозно събитие, извършете генерално прочистване. Това е важно както за жените, така и за мъжете.